tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Yrjötys.

Voi yrjötys sentään. Koko ajan on etova olo päällä ja eilen tuli eka oksennus. Tosin heti kun aamulla ylös pääsin, tyhjästä vatsasta. Eli se oli pelkkää yökötystä ja kouristusoksennusta.

Mean odotuksen aikoihin tulleet yrjöt voi laskea yhdellä kädellä. Yhden muistan, kun piti autosta vielä lähteä yrjöämään kun töihin lähti. Toinen tuli synnytyslaitoksella, mikä on kuulemma normaalia.

Tampereen yliopistollisen sairaalan naistenklinikan ylilääkäri Pertti Kirkinen kertoo, että normaalirajoissa olevaa raskausajan pahoinvointia esiintyy noin 60-70 prosentilla äideistä. Useimmiten pahoinvointia on raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.
Kirkisen mukaan tarkkaa syytä pahoinvointiin ei tiedetä, vaikka asiaa on tutkittu paljon.
Voimakas raskaus pahoinvointi johtaa kuivumiseen ja tietynlaiseen myrkytystilaan. Kirkisen mukaan sairaalaan asti pahoinvoivista äideistä päätyy vain pari prosenttia.
- Jostain tuntemattomasta syystä pahoinvointia on usein aamusta, silloin kannattaa ottaa pieniä neste- ja ruokamääriä jo ennen vuoteesta ylösnousua. Pieniä aterioita kannattaa syödä pitkin päivää, kertoo Kirkinen.

Vanhan kansan uskomusten mukaan, jos äidillä on raskaudessa pahoinvointia, syntyy tyttö.

3 kommenttia:

Matonen kirjoitti...

Onnea ja onnea uudelle blogillekin :)

Miss Pligaa (aka Maurelita) kirjoitti...

Hip hip huraa ja hurjasti onnea !!!

Vanha kansa on viisas kun puhutaan sääenteistä ja viljankasvusta, mutta raskaudessa ovat pihalla. Poikien odottajat voivat olla aivan yhtä yökköisiä...

Tsemppiä sinne 9kk krapulaoloon. =)

Mary kirjoitti...

Kiitos teille.

Olo jo hieman parani, kun sai onnentoivotuksia.. No, ei sentään. Sama kuvotus jatkuu.