torstaina, marraskuuta 16, 2006

7rv + 5 päivää, sanoi neuvolatäti.

Soitin neuvolaan. Sain ajan ekalle käynnille 4. joulukuuta klo 8. Hyvä laittaa tännekin se ylös, että varmasti muistaa. Se laski alustavasti lasketun ajan 30. kesäkuuta 2007.

Aamulla tuli pissan mukana pyyhittäessä hieman ruskeahkon punaista töhnää. Se sai mut soittamaan neuvolaan. Mielessä kalvaa yksi kohdunulkoinen raskaus, jonka johdosta on enää yksi munanjohdin tallella. Sanoivat, että se töhnä on aivan normaalia.

Yritin saada yksityiseltä aikaa ultraukseen, jossa saisi varmasti tietää että tällä kertaa ollaan oikeassa paikassa eikä siellä jäljelle jääneessä putkessa. Mutta seuraava aika oli 12.joulukuuta, joten päätin, että sitä ennen kyllä ehtii "pahin" tapahtua. Jos on tapahtuakseen. Yleensä kohdunulkoinen raskaus ei uusiudu. Sitä kokemusta en toivo kenellekään.

Koko ajan on hirveä etova olo. Ei tämmöstä oloa ollut aiemmassa raskaudessa. Tekis mieli oksentaa, mutta ei silti. Kauhea nälkä, vatsa kurisee. Mutta sitten kun syöt "normaalin" annoksen, mitä yleensäkin olet syönyt, tulet aivan ähkyyn. Ja puolen tunnin päästä on taas ähky. Otin suolakeksipaketin tänään töihin, kun iltapäivällä alkaa heikottaa ja nälättää, se oksettaa entistä enemmän.

Mea pissasi viime yönä sänkyyn. Yöllä vaihdettiin housut ja se tuli meidän väliin nukkumaan. Koitin sänkyä ja se tuntui kuivalta, mutta aamulla totuus paljastui. Meni kaikki petaria myöten pesuun. Onneksi patja säästyi, kun oli petarin ja patjan välissä Ikeasta ostettu suojalakana.
Muutenkin aamu oli Mealla oikein ikävä. Sitä oli eilen omien sanojen mukaan joku poika heittänyt jääpalalla ja osunut aivan vasemman silmän alle. Nyt siinä oli sini-punainen jälki, ei kovin prinsessainen olo. No, eilen käteen laitettu Ariel-tatuointi varmaan pelastaa päivän.

Nyt täytyy lähteä syömään, muuten tulee yrjö.

********************************
Olento: Yökötys, tylsistynyt.
Mielihalu: hapankorppu purjon viipaleilla, näkkäri suolakurkulla.

4 kommenttia:

Miss Pligaa (aka Maurelita) kirjoitti...

Syö kevyttä ja kylmää ruokaa : mandariineja, omenoita, jugurttia, muroja... ne olivat minun perusravintoani 3 ekaa kk.

Tiesitkö että raskauden kesto lasketaan eri lailla eri maissa ? Ranskan ja Suomen laskettu aikani heitti melkein viikolla ! Koska se perustuu tilastotietoihin, ei voi tietenkään sanoa täsmälleen mitään.

En millään muista miten päin se oli, mutta maassa jossa LA oli aiemmin ei vouhkottu vaikka menikin monta päivää yli - eli lopputulos on sama.

=)

Mary kirjoitti...

Saatan kyllä syödä ja harmittelen jo graavilohen ja mädin makunautintojen menettämistä tämän joulun aikana. Mutta koko ajan etoo.

Niin se LA vaihtelee jo 1-7 päivää muistaakseni sen perusteella mikä on kuukautiskiertosi. Mulla se vaihtelee 24-27 päivään. Eli suunnilleen 29.6-2.7.

neljän äiti kirjoitti...

Hih, sattumalta osuin lukemaan tätä blogia ja huomasin, että onpas samanikäinen tyttö kuin meidän kuopus. Meillä siis ON 20.04. 2003 syntynyt tyttö, joten terkkuja. Kuivat keksit auttoi mulla öklötykseen, ainakin välillä.
Tsempit!!

Mary kirjoitti...

No niinpä sattui. Teille syntymäajaksi tuli aika hieno :)20042003, tavallaan.