torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Neuvolassa rv 37+5

Kävästiin yhdessä Mean kanssa neuvolassa aamusta. Meahan on silloin tällöin ollut nyt kotosalla hoidosta, kun on vaan 12 päivää kuusta hoidossa eli ns. puoliaikaa.

Neuvolassa oli kaikki ok. Pissa puhdas, paineet 109/70 ja veriarvo oli noussut 123 (116).
Kohdunkorkeus oli sama kuin viime viikolla eli 32. Terkkari sanoi, että vauva on vaan laskeutunut eli mitan pysyminen samana ei tarkoita etteikö vauva kasvaisi normaalisti. Limatulpan lähdöstä oli puhetta ja varasi vielä ensi viikolle ajan, mutta veikkaili kyllä että synnytys alkaa olla lähellä..

Syke vauvalla vaihteli 130-146, joten korttiin merkittiin 138. Sykkeen vaihtelun kuulee ihan ominkin korvin, mikä on kuulemma hyvä juttu, ettei ole liian monotonista sykettä. Oma paino vaan laskee, nyt viikossa -350g ja painan tällä hetkellä saman verran kuin rv 19 olen painanut. Eli kaikkiaan lähtöpainoon on tullut lisää hieman yli 3 kiloa.

Terkkarikin arveli etteivät päästä yliaikaiseksi, jos ei ennen laskettua aikaa synny, kun synnytystapa-arvion tehneet lääkärin lapussa luki, jotain että hartiakompleksista (oli kyllä hienompi sana, mutten enää muista) odotetaan normaalia käynnistystä laskettuun aikaan mennessä. Vauva kovasti pyllisteli peppuaan meille kun sykettä kuunneltiin. Tuossa navan ympärillä onkin erittäin komeat arvet huolimatta tukivyön käytöstäkin.

*******************************
Olo on edelleen melko flunssainen, nyt tosin jotenkin saa nukuttua yönsä, mutta yskiminen on ajoittain melko suurta.
Täytyy pakata Meallekin laukku oman laukkuni lisäksi, jos sitä joutuu yökylään viemään, niin täytyyhän sille vaihtovaatteet mukaan saada eikä siinä häslingissä varmaan hoksaa kaikkea mukaan ottaa. Petikin on kuulemma jo valmiiksi tehty Marin sängyn alle..

Ei kommentteja: