tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

rv 28+3

Meaa on tänään pussattu!

Hain sitä hoidosta, niin se sanoi, että Rasse ja Roope on pussannu sitä. Mitämitä? Missäs Juuso on?

Juuso on Mean tärkein poikakaveri, sen kanssa ollaan oltu jo synnytysvalmennuksessakin. Sitten ne osui samaan hoitopaikkaan. Leikittiin aina kolmistaan, Juuso, Jimi ja Mea. Mea taisi olla se, joka määräsi. Te ootte prinssejä, mä oon prinsessa -tyyliin ja pojat totteli. Olivat katselleet tuolilta istuen tyhjää seinää, Mea selittänyt siihen että me ollaan elokuvissa.

Nyt sitten onkin jotkut Rasset ja Roopet vuorossa. Pojat on poikia.

Tänään on vatsa supistanut aina ylös noustessa. Vatsa menee kovaksi ja lisänä on pientä kipua alaviistossa. Alkaa tuntua raskaalta kantaa tätä vatsaa ja otankin varmaan tuon tukivyön avuksi kohta. Mean odotusaikana se oli käytössä lähes koko ajan ja ilman sitä selkä oli katketa. Nyt en ole voinut sitä oikein käyttää, kun se on jotenkin ahistanut ja on alkanut etoa. Tällä hetkellä etomisen tunne on poissa. Onneksi. Lyhythihaiset äitiyspaidatkin alkaa olla pieniä eli nousevat mahan päälle..

Pääsiäisen olin mittailematta sokeriarvoja, kun tuli vähän nautittua hyvästä ja makeasta ruuasta. Nyt taas mittaillaan ja aamulla paastoarvo olikin huimat 6.4 ja syömisen jälkeen 8.6! Raja-arvot ovat; paasto 4.6 ja jälkeen-arvo 6.4-6.7. Jälkeen-arvo tuntuu vaihtelevan neuvoloittain. Lounaan jälkeen arvo olikin taas 5.4. Eli mulla on nuo aamuarvot ihan omia lukemiaan. Luin anopin luona Diabetes-lehdestä että elimistö ikäänkuin "santsaa" energiaa yöksi tai jotain. Olisi pitänyt ottaa se juttu mukaan, niin muistaisi paremmin. :)

Yksi päivä tässä autoa tankatessa, unohdin pankkikortin tunnuslukuni täysin. Täytyi kotona tarkistaa että mikä luku oli. Sitten unohdin kymmenessä minuutissa että mulla on kampaaja. Sähköposti töissä ilmoitti että puolen tunnin päästä on aika leikkaukseen, niin enkö huomannut sen vasta 3 minuuttia vaille sovitun ajan, että pitäisi olla toisella puolella kaupunkia.

Nyt muuten kun on noudattanut tätä vähän rasvaa, paljon kasviksia -dieettiä, olo on paljon energisempi kuin aiemmin. Nytkö mulla vasta alkaa se keskiraskauden innokas aika, jolloin jaksaa tehdä vaikka ja mitä? Taisi olla verensokerit niin vaihtelevat, ettei aiemmin jaksanut mitään tehdä. Koko ajan väsytti. Nyt yritän pitää ne säännöllisellä, terveellisellä syömisellä tasaisena.

Ei kommentteja: