keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2007

Neuvolassa, rv 30+4

Tänään oli neuvolakäynti. Käynti oli yhteinen mulla ja Mealla. Mealla oli 4-vuotisneuvola, jossa tarkkailtiin sen kehitystä. Hyvinhän tuo on kehittynyt, nimen kirjoitti, mallikuvat piirsi, hyppäsi viivan yli (jopa hyppi haaraperushyppyä ja yhdellä jalalla), kertoi kuvasta, osasi vastata kysymykseen ja tehdä kahden asian pyynnön toistamatta. Näkö ja kuulokin aivan ok. Pituutta hieman yli 105cm ja painoa hieman yli 17 kiloa. Keskikäyrällä mennään.

Mulla taasen paino oli vähentynyt 2 kiloa! Kuukaudessa, siis -500g/viikko. Hurjaa! Mä tulin kyllä tosi hyvälle mielelle siitä. Sokeriarvot heittelee, välillä on hyvissä lukemissa, välillä taas ylikorkeina. Päädyttiin että mittailen niitä vielä ja aloitin Guaremin ottamisen ennen syöntiä. Otan ensiksi ns. puoli pussia, kun normiannos on 5 gramman pussi, mä otan 2,5 gramman pussin. Iljettäväähän tuo on, kun nuo rakeet ei millään sula tuohon veteen. Ihan kuin joisit vettä jossa on paljon pieniä leivänmuruja. Sen voi toki sekoittaa ruuankin joukkoon.

Veriarvokin oli hieman laskenut, 124 --> 118. Aloitan siis lisäraudan otonkin 3 päivänä/viikossa. Tasapainoittaa tuota Guaremin aiheuttamaa löysää vatsaa sitten tuo raudan aiheuttama ummetus.. Kaameat ilmavaivatkin tuosta Guaremista tuntuu tulevan.

Vauva on kääntynyt sitten tuloasentoon. Hikka tuntuu tuolla pissarakossa ja potkut ylävatsassa ja peppua työntää ulos vatsanahkasta tosi usein. Se sattuu. Neuvolassakin täti sanoi, että aivan selvästi tuntee pepun kämmenelle. Sykettä mitatessa vauva nukkui, kun syke oli 125, josta se huimaa vauhtia nousi 160 lyöntiin. Ja potkaisikin muutaman kerran tätiä, mitäs tulit siihen sen kovaäänisen radion kanssa..

Vihlonta alapäässä jatkuu ja jos se jatkuu pidemmällekin, soitan neuvolaan lääkäriaikaa, jossa tutkitaan mitä siellä tapahtuu. Ettei vaan paikat ala aueta..

Ei kommentteja: