torstaina, joulukuuta 21, 2006

Hei kaikki.

Käytiin miehen kanssa tänään kummastelemassa mitä ruudussa näkyy. Yksi, terve, kaikkijäseninen tuleva perheenjäsen siellä vilkutteli meille. Oli se vaan hauskaa katsoa kun toinen pomppaa kohdussa laidasta laitaan. Oli lähes koko ajan kasvot ylöspäin eli katteli meitä.

Kätilö ei löytänyt mitään kummallista vauvasta. Sillä oli kädet, sormet ja jalat, vatsalaukku, sydän löi, isot aivot oli perhosen malliset, selkäranka ja kylkiluut näkyivät, leukaluut (näkyvät myös kuvista), nenä ja korvat. Iho oli kuulemma ehyt, itse en osannut sitä erottaa.


YLÄKUVA: Tässä sitä ollaan kokovartaloin. Pää on siis vasemmalla ylhäällä ja sitten vartalo sekä jalat hieman koukussa. Toinen kämmen on vatsan päällä ylhäällä. Luut näkyvät valkoisena, eli selkärankaa ja leukaluut. Musta alue on nestettä eli lapsivettä. Kohtu on noin greipin kokoinen.

Pää-perämitta oli yli 6 cm (normaalisti noin 5,6 cm), joten mitattiin myös pään ympärystä sekä reisiluun pituus ja saatiin normaalikokoinen ikään nähden. Laskettu aika pysyi kesäkuun 30.


YLÄKUVA: Yllä sitä vilkutetaan. Eli lähi-lähikuvassa pää; otsalohkot ja leukaluut. Pään yläpuolella käsi nyrkissä, josta pystyy laskemaan kaikki viisi sormea, peukalo alinna ja neljä sormea vierekkäin.

Niskapussiturvotus oli 1,3 ja toinen tulos 1,0. Eli mitään turvotusta ei ollut. Käyrien mukaan oliko se nyt jos olis yli 4 niin riski Down-lapseen olis todennäköinen.

Rakenneultran ajan sain helmikuun loppuun, jossa sitten tarkemmin katsotaan aivojen ja sydämen osat. Mea pääsee silloin mukaan. Ultraus on vasta illalla ja ollaan kuulemma lääkärin ultrakoneella, joka on tarkempi.

Katsokaa kaikki tänään maikkarilta 22.30 Elämän ihme dokkari.
Siinä näkee kolmiulotteisena vauvan kehityksen hedelmöityksestä syntymiseen. Harmi vain, että ohjelma on jaettu osiin ja toinen osa tulee vasta viikon päästä.

Ei kommentteja: