maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Eka neuvolakäynti.

Kävin aamulla neuvolassa. Täti oli kiva, ei liian hössö, vaan asiallinen.

Keskusteltiin niitä näitä. Otettiin verenpaine, paino ja seeruminäyte sekä verikoe. Muut oli ok, paitsi vähäisen :) ylipainon vuoksi seurataan silloin tällöin veren sokeriarvoja, ettei vauva kasva sitten liian isoksi. Edellisessä synnytyksessä kätilö sanoi, että seuraavaa ei kannata näin isoksi (3930g) päästää. Seeruminäytteet menee labraan ja parin viikon päästä tulee kutsu niskapoimu-ultraan. Enää sitä ei saa videonauhalle, niinkuin edellisen. Rakenneultrauskin on keskussairaalassa, edellinen oli TK:ssa.

Nykyään ne tekee tarkan alkoholiseurannankin ja testejäkin jos tarvetta. Me naurettiin, ettei meille sitä tartte tehdä, kun mun viikottainen alkoholiannos arvioitiin 1-2 annos/viikko. Sanoin, että miehelle voi laittaa sen 0,5 annosta/viikko. Mutta laitettiin nyt sitten 1 annos. Melko vähäistä.

NP-ultrassa saa selville sitten tarkemman lasketun ajan. Seuraava käynti on noin kuukauden päästä ja se on lääkärikäynti. Niitä on nyt vain kaksi, ensisynnyttäjillä kolme. Mutta tarpeen vaatiessa useampi. Seuraavalla käynnillä kuullaan dopplerillakin jo sydänäänet. Niitä ei edes yritetty metsästää vielä.

Olento: heikko, oksennusta, etomista edelleen.
Mielihalu: sipsit

Ei kommentteja: