maanantaina, helmikuuta 26, 2007

Neuvolassa

Tuli käytyä taasen neuvolassa. Tuntuu että justhan mä siellä olin, mutta mielen sotkee vaan toi ultraus, kun sehän se vasta oli.

Ensi kerralla on sitten lääkärineuvola ja onneksi sain ajan naislääkärille. Mulla on jotenkin kammo noita mieslääkärikätilöitä kohtaan. Ei kukaan muu mies saisi mennä koskemaan mun alapäähän kuin oma mies -tyyliin.

Neuvolassa pissa oli puhdas. Painoa oli tullut 233 g/viikko. Laskeskelin, että jos hyvällä säkällä mennään näin loppuun asti, painoa kertyisi noin 4 kiloa vielä. Tosin loppuajassa saattaa olla että painoa tulee 500g-1 kg/viikko. Edellisessä raskaudessa onkin tullut tässä vaiheessa tullut n. 400-600 g/viikko! Mä olen tainnut tosiaan herkutella silloin eli huomaa, että tyttö oli tulossa ja nyt ei tee juurikaan makeaa mieli, eli poika on tulossa. Viikonloppunakin vaan sipsiä maistelin.

Kohdunpohjan korkeutta ei vieläkään merkitty korttiin, vaikka se sitä mittaili. Viime raskaudessa oli jo viikolla 20+ merkitty korkeuslukemaksi 18,5cm. Liikkeet oli plussalla, koska sieltähän potkaistiin Doppleria kun sydänääniä kuunneltiin. Syke oli 152. Vaihteleva, kun liikkui samanaikaisesti.

Sain lisäksi todistuksen Kelaan, että raskaus on kestänyt 154 päivää ja mulla on oikeus äitiys- ja vanhempainrahaan sekä äitiysavustukseen. 154 päivää tuli täyteen 24.2. Mä vielä mietin tuon äitiyspakkauksen ottoa, koska Mean ajasta on jäänyt talteen kaikki vaatteet ja serkku on lisäksi luvannut oman poikansa vaatteita mulle, joten meillä ei taida olla tarvetta sille. Tosin pakkauksesta saa vain 140 euroa, kun sen arvo on varmaan luokkaa 500 euroa.

Tääkin on musta aivan pe...stä, että äitiysrahaa saa105 arkipäivältä ja vanhempainrahaa 158 arkipäivältä. ARKIPÄIVÄLTÄ!!! Mitäs mä aion tehdä lauantain ja sunnuntain. Syön kynsiäni ja jätän lapsen heitteille, kun ei mulle makseta siltä ajalta. Sitä en nyt muista, että saiko arkipäivään osuvalta pyhäpäivältä mitään korvausta. Ja näitähän ovat mm. uudenvuodenpäivä, loppiainen, pitkäperjantai, 2. pääsiäispäivä, vapunpäivä, helatorstai, itsenäisyyspäivä, jouluaatto, joulupäivä, tapaninpäivä. Näinä päivinäkään ei tartte olla äiti.

6 kommenttia:

pikku-k kirjoitti...

Kelan viisautta, tsiisus. Kävin tänään kyselemässä kelasta että missä minun asumistuki viipyy ko sen olen jo iät ajat sitte vieny, ja siellä sitten kiltti täti soitteli eri paikkoihin ja tuumasi että koska olen saanu toimeentulotukea minun täytyy toimittaa todistus niitten saamisesta, koska valtion virastot ei saa tietoja toisiltaan. Ei siinä mitään, mutta olisivat voinu lähettää mulle lapun jossa olis pyyetty sitä niin olis tullu sitä tukea ajoissa..

Suomen perustuet kyllä rokkaa siis. Ilmeisesti et sitte anna lapselle ruokaa viikonloppusin, eihän silloin tarvi elää. Elämä jatkuu sitten maanantaina taas, viikonlopuksi pitää vajota koomaan. :)

Mary kirjoitti...

Nähtävästi lauantait luetaan arkipäiviksi, Tsekkasin kelan sivuilta. ???

Huomasikko että susta tulee poijan tätsy?

Mitä jos, ehkä jos me päätettäisiiin mennä/tulla ouluun hotelliin yöksi ja käydä vaikka perheinemme Edenissä, ottaisitteko Tinturaista hoitoon? Ensi viikolla on hiihtoloma, mutta tämä on kyllä vielä aika epätodennäköistä. Alustavasti pelottelen vain...

Satu kirjoitti...

Jep, Kela lukee lauantain arkipäiväksi.

pikku-koo kirjoitti...

Olen huomannu kyllä, tykkään. Mie jopa toivoin poikaa että Kaj sais potkupallokaverin. =) Ja muutenki, pojat on mukavia lapsia, niitten kanssa voi juosta ja juosta ja juosta. Meinasin soittaa Mealle ko kuulin sen olevan kipeänä, mutta tuumasin että ei se varmaan kipeänä ehkä jaksa puhua. Vai jaksaisko?

Ja totta hemmetissä otetaan Tintti hoitoon, se olis huippua. Voiaan ottaa vaikka yönki yli niin voitta sitte hotellissa yöpyä ihan tavallisessa huoneessa eikä tarvi maksaa siivousmaksua tai pahimmassa tapauksessa jou'u savulliseen huoneeseen.

Mary kirjoitti...

Me ei tullakaan, ku päätettiin käyttää se raha tuon Tinturaisen kastrointiin. Jos se tuosta vielä enemmän rauhoittuisi. Eilenkin se karkasi, kun tuolla on kiimanen narttu, tässä saa pelätä tulevan kohta lisää perheenjäseniä..

Nyt on taidettu löytää sille oikeaa ruokaa, on pysynyt pari päivää sisällä ja oikein innolla syö sen. Eli teen itse jauhelihasta ja kaikenlaisista tattareista uunipuuroa.

Koo kirjoitti...

Hmh. No himputti. Olis ollu hauska.. No mutta ens kerralla sitte.