keskiviikkona, maaliskuuta 21, 2007

Veren sokeriarvoja.

Se on sitten ekan päivän pistokset otettu.

Mies otti aamulla ja työkaveri illalla. Täytyy varmaan itse opetella tuo, kun arvot näyttää siltä että sokeria olis liikaa veressä.

Raja-arvot ovat:
aamulla (eli paasto-arvo) ennen aamupalaa 4,6
0,5-1h lounaasta 6,4

Mulla tulokset oli aamulla 4,8 ja nyt lounaan jälkeen 7,0.

Vielä perjantaina ja maanantaina tulosten seurantaa, sitten soitto neuvolaan. Sieltä laittavat mun varmaan sokerirasituskokeeseen ja nyt vaan uutta ruokavaliota (vähärasvaista, runsaskuituista ja vähäsokerista) kehiin.

2 kommenttia:

Tsu kirjoitti...

Heips. Noihin verensokereihin auttaa usein ruokavalio mutta itse suosittelisin hieman toisenlaista kuin virallinen suositus on. Ihan sillä että jos olisin virallista suositusta noudattanut niin olisin viimeisimmässä raskaudessa joutunut pistämään insuliinia.

Sen sijaan vähensin hiilihydraatit (pasta, riisi, viljatuotteet, sokeri, peruna) pois tai minimiin (pari ruisleipää söin päivässä), söin lihaa, pähkinöitä, salaatteja, kasviksia (wokit, liha-kasvispaistokset - kuidut tulivat kasviksista), rahkaa ym. tuollaista kuohukerman kera, kunnon rasvaisia juustoja jne. (ei siis mitään kevyt tuotteita - rasva teki olon kylläiseksi ja tasaa verensokeria) ja ruokailun jälkeiset arvot olivat suorastaan loistavat. Mikä parasta, paino ei myöskään noussut pahemmin, vain 7,6 kg odotuksen aikana :) Kevyt tuotteiden kanssa kylläistä oloa tuskin olisi tullut kun jouduin 1400 kcal:n ruokavaliota noudattamaan, rasvaa käyttämällä siitäkin sai kylläisen olon. Äitipolin lääkäri jopa piti ratkaisua hyvänä kun näin vältettiin insuliini, eikä ruokavalio, jossa on vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä, ole epäterveellinen. Rasvan kanssa ei kuitenkaan lotrattu vaan loraus kermaa ruokaan tai rahkaan, salaatinkastiketta salaatin sekaan eli se tuli hyvin luonnollisesti ruoan mukana mutta ei piilorasvana.

Mary kirjoitti...

Mielenkiintoista!

Tänään arvot oli 4,8 ja 6,6. Aloitin kyllä jo ruokaremontin, mutta kyllä vähän puisevalta tuntuu syödä näinkin paljon vihanneksia ja salaattia (vaikka puutarhuri olenkin), en nyt sentään mikään pupu ole.

Kiitos vinkeistä. Täytyy sitten tarkkailla mikä ruoka nostaa ja mikä ei, jos joudun loppuraskauden arvoja mittaamaan (aih, raukat sormenpäät), minkä varmaan joudunkin tekemään.